sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Raija Nokkala

                                        Raija Nokkalan Juhlan aika


                                    


Kulttuurikeskus Crusellissa Uudessakaupungissa avattiin 11.11. 2017  humoristinen ja mielikuvitusta ja iloa säkenöivä näyttely. Täältä löytyy se juhla- ja joulumieli joka säilyy mielessä kauan. Kulttuurikeskuksessa on esillä uusikaupunkilaisen taiteilija Raija Nokkalan naivistisia maalauksia ja veistoksia aina joulukuun 17. päivään saakka.

Mikä saakaan luovan ja aina niin iloisen taiteilijan innostumaan? Tällä kertaa juhlan aiheita on paljon: Suomi täyttää 100 vuotta ja Uusikaupunki kaupunkina peräti 400 vuotta. 

Juhlakengät -veistos on yksi näyttelyssä esillä olevista kahdestatoista veistoksesta. Suomen juhlavuoden kunniaksi näyttelyssä on kaikkiaan sata Raija Nokkalan maalausta.

Merkittävä ja ympäri vuoden toiminnassa oleva Taidetalo Pilvilinna aivan meren rannalla Uudessakaupungissa on taiteilijan ja hänen miehensä Pentti Nokkalan koti, jonne myös vieraat ovat tervetulleita sen aukioloaikoina kesällä ja myös ennen joulua.

Pilvilinnan Joulua juhlitaan sopivasti ennen Suomen itsenäisyyspäivää monin eri tavoin Taidetalon aukioloaikoina. Kauneimpia joululauluja lauletaan jo 4. joulukuuta. Nokkalan taidekortteja on saatavissa kulttuurikeskus Crusellin taidenäyttelystä ja Pilvilinnasta niiden aukioloaikoina ynnä kaikkialta Suomesta maan kirjakaupoista.
Juhlan aihe on myös juuri julkaistu kirja "Hirvi lukee dekkaria". Raija Nokkalan naivististen maalaukset natsautuvat saumatta kirjassa Ulla Kamppisen runoihin. Kirjassa on yhdistyvät maalaukset ja runot, jotka sulkevat sisäänsä kirjan sivuille tallennettuna heidän vuosikymmenten pituisen ystävyytensä. Kirjan tekemistä on suunniteltu pitkään, jopa kolmen vuosikymmenen ajan. Tämän mainion dekkarin haluan pukinkonttiin! Taidetalo Pilvilinna on ollut viime vuosina Uudenkaupungin ykkösmatkailukohteita.                     Onnea Raija ja Pentti Nokkala yhteisestä taipaleestanne kulttuurin maailmassa!
                                                                         Kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti