sunnuntai 8. joulukuuta 2019

Michael Jackson On The Wall

EMMA:n näyttely kuvittaa pop-ilmiötä monikulmaisesti





Antin ja Irman pääkaupunkireissu johti myös EMMA:n Modernin taiteen museoon Espoossa. Näyttely Michael Jackson On The Wall mykisti katsojansa aina uudelleen. Michael Jackson myös jatkaa näyttelyssä elämäänsä hätkähdyttävän todentuntuisesti videolla jossa ikonista poptähteä haastatellaan hänen kuolemansa jälkeen. Ja Michael vastaa laulujensa sanoin hauraan ja särkyneen tuntuisesti klooninsa esittämänä.  Näyttely jatkuu EMMA:ssa 26.1.2020 asti.







Irakilais-suomalaisen Adel Abidinin videoteoksessa Michael, popin kuningas, on noussut kuolleista.  Takaisin maan päälle palannut tähti on haastateltavana TV-showssa, joka striimattiin isojen näyttöjen välityksellä New Yorkin Times Squarella. Tuhannet fanit kokoontuivat paikalle todistamaan historiallista hetkeä ja kuulemaan sankarinsa sanoja.



Michael Jacksonin konserttikiertue Romaniassa 1990-luvun alussa tallennettiin myös videolle.



Ranskalaisen runoilijan Charles Baudelairen (1821-67) ja Michael Jacksonin valokuvat on otettu vastaavissa kohdissa heidän uriaan Lorraine O`Gradyn triptyykissä.



David Lachapelle (1963, USA) ikuisti vuonna 2009 Michael Jacksonin arkkienkeli Mikaelin hahmoon.



Alkuaikojen videotaltiointi Michael Jacksonin televisioesiintymisestä.




Andy Warhol (1926-87, USA) ikuisti Michael Jacksonin vuonna 1984. Jacksonin nahkatakki oli koristeltu hopeisilla ruokailuvälineillä.



Dawin Mellor (1970, Iso-Britannia) ikuisti Michael Jacksonin teoksessaan Thriller vuonna 2007.



Paul McCarthyn tekemä veistos Michael Jacksonista ja apinasta on esillä näyttelyn sisääntuloaulassa.





Kehinde Wiley (1977, USA) ikuisti Michael Jacksonin maalaukseen, jonka esikuvana on käytetty ratsastavaa kuningas Filip II:sta. Öljyvärimaalaus kankaalle on vuodelta 2010.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti