perjantai 11. elokuuta 2017

Turun keskustassa pikku promenadilla

Poiketaanko tuonne? Kesähaahuilua keskellä TurkuaRobert Doisneau ikuisti tavallisia ihmisiä Pariisissa toisen maailmansodan jälkeen. Kuvissa on vauhtia ja tunnelmaa. Näyttely oli esillä Turun taidemuseossa. 

Eläviin kuviin pääsi tutustumaan Kinopalatsin elokuvissa. Tällä kertaa vuorossa oli uusi kotimainen "Miami". Vaikuttava ja varsin dramaattinen elokuva.Kesäinen näkymä Turun taidemuseolta kaupungin keskustaan päin.Sykähdyttävä puu aivan talon seinämässä. Onhan tämä kuva Suomesta? Kyllä ja vieläpä keskeltä Turkua.
Ulkoisesti Prinsessa Ruususen linnaa muistuttava Hotelli Park aivan Turun Turun taidemuseon lähistöllä. Kaikki huoneet omanlaisiaan, niin näyttivät olevat hotellivieraatkin: pihaan pörähtää diplomaattiautoja pimennettyine ikkunoineen, ruotsalaisturisteja hybridiautoineen. Rauhallista ja viihtyisää, iloa kaikille aisteille.
Pienen Kirjapuodin tarjottimet kiilsivät ja kahvi sekä sämpylä maistuivat.Tarjolla kirjoja ja katunäkymää suoraan Pienen Kirjapuodin ikkunasta.Iso-Puolalan salissa Puolalanmäellä oli esillä jugend-tyyliä sadan vuoden takaa. Myös ostettavaa löytyi, kuten myös Iso-Puolalan vintistä.Iso-Puolalan talo, auki kesän 2017 loppuun ma-pe 9-15.
Ei pääsymaksua.
Puutarhan keskieurooppalaista rehevyyttä Park Hotellin pihamaalla Turussa.
Iso-Puolalan vintti toimii tämän rakennuksen ylimmässä kerroksessa.
Kukkia ja valoa Iso-Puolalassa.
                                               

Iso-Puolalan salissa on historian havinaa: tässä kuvassa kauniit kuviotapetit ja  perinteinen huonekasvi,  enkelinsiipi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti