torstai 21. kesäkuuta 2018

"Ruakka ja juama", syötävää ja juotavaa vakkasuomalaisittain


                    Antti vie kesän kunniaksi Irman ulos syömään

                                   Makasiini Ravintola 1617 


- Nyt olemme kärsineet aivat tarpeeksi vilua ja nälkää saaren vankeina. Olisi kiva käydä jossakin kävelymatkan päässä syömässä, Antti arvio katsellessaan kaunista kesäiltaa.
- Kävellään vaikka Aittarantaan. Siellä on monta kiintoisaa ravintolaa joista valita. Varmasti löydetään mieleistä ruokaa molemmille. Pientä purtavaa tai vähän tukevampaakin, Irma ehdottaa.
Kesävieraat, niin mökkiläiset kuin turistitkin ovat löytäneet Aittarannan ravintoloista omasta mielestään parhaat ruoka-, juoma- ja istumapaikat. Mutta sekaan mahtuu.
- Tuossa näkyy olevan kaupungin perustamisvuosi. Joku on kekannut laittaa Uudenkaupungin perustamisvuoden ravintolan nimeen; Makasiini Ravintola 1617. Mentäisiinkös sinne? Ei mutta tässä paistaa aurinko suoraan silmiin. Tuolla rannempana on varmastikin hiukan varjoisampi paikka, Irma pähkäilee.

Tuota pikaa tarjoilija pyörähtää jostakin rannan vanhan hirsirakennuksen kätköistä kohti Antin ja Irman pöytää.
- Mitäs saisi olla? Ruokailemaanko tulitte? Tässä teille ruokalista, olkaa hyvä. Mitä juotavaa saisi olla?
- Minä otan vettä, Irma tilaa.- Minä voisin juoda vähän tuhdimpaa eli kivennisvettä, Antti uhoaa.
Kaupunginlahdella puksuttelee kalastajavene ja paalupaikallaan uiskentelevassa veneessä miehistö istuskelee aurinkokannella seuraamassa rantaelämää nauttien aluksen antimia.
- Olen kuullut herkullisista paistetuista ahvenista talon tapaan. Ahvenet varmastikin maistuisivat, valitsee Irma ruokalistalta.
- Jotakin hiukan tukevampaa. Lankkupihvi lupaa hyvää. Onko se lankun kokoinen vai tarjoillaanko lankulla, Antti höpöttää.
- Medium vuohenjuuston kera, tarjoilija vahvistaa.
Aurinko on laskemassa Vanhan kirkon suunnassa ja ilta hämärtyy. Ei aikaakaan, kun tarjoilija kantaa herkulliset ruoka-annokset pöytään.
- Hyvältä näyttää, tuumivat molemmat ja maistelivat annoksiaan.
Jostakin läheltä kantautuu kesäillan tunnelmaan sopivaa laulua ja soittoa. Onko tuttu esiintyjä?


                                     


Mainiot näkymät Kaupunginlahdelle 1617:n kesäterassilta, lounasta kympillä, pitsoja ja burgereita.  Venepaikkoja asiakkaille. Henkilökunta ystävällistä,  juuri sopiva sananen riittää asiakkaille ja kohtelias ammattimaisuus säilyy. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti