keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Kahvila Babylon?


                                      Kummallista eli merkillinen sattumus




Sain vastikään luettua loppuun persialaisen Marsha Mehranin Lumoavien mausteiden kahvila -nimisen kirjan. Kirjassa siskoparvi joutui pakenemaan shaanin aikaisesta Iranista jo 70-luvun lopulla vallankumouksen tuomien väkivaltaisuuksien jaloista. 



Sisarukset päätyvät lopulta pieneen irlantilaiskylään meren rannalle. Kylään he perustavat kahvilan nimeltä Babylon Cafe´, persialaisia kun olivat.




Kertomuksen edetessä paljastuu, että sisaruksia tarkkailee utelias naapuri talonsa toisesta kerroksesta ja muutenkin.



Täällä kotonamme mietimme viime kesänä mikä blogimme nimeksi. Päätimme että blogimiljöö on kahvila. Kunnes kumppani ehdotti Kahvila Babylonia. Siinä se oli! Blogiin ilmaantui tuotapikaa utelias hahmo kyttäämään naapurinsa elämää kartiiniensa raosta ja muutenkin. Naapurissa kun tuntui koko ajan tapahtuvan.



Kahvila Babylon elää omaa elämäänsä, mutta juuri nyt yksi sivupolku pääsi risteämään samannimisen kahvilan kanssa, jonka persialainen kirjailija sijoitti taannoin pikku kylään Irlantiin meren rannalle. Meren rannalla sijaitsee myös blogimme Kahvila Babylon. Ja molemmissa, sekä blogissa että kirjassa, utelias hahmo rekisteröi tarkoin kahvilan elämää. Sattumaltako, jonkun oikusta, kenen? Jännittävää. Fiktio matkii toistansa. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti