torstai 26. tammikuuta 2017

Timotheus

                                                      Ketäs nuo ovat?

                                                        


   Otan vähän raitista, niinpä akkunani on auki kadulle päin. Mitäs ihmeen väkeä tuokin pariskunta on? Sirkuksesta, romaneja vai jotakin kommeljanttareita? Päällysvaatteet kuin muinaisilta ajoilta, pitkät loimet, mutta tyylikkäät kylläkin. Askeltavat vakaasti ja määrätietoisesti, katse eteenpäin. Pariskunta pysähtyy aivan akkunani alle. Siihen he  jäävät sanalle. Terhistän kuuloani, mitähän mahtaa olla heillä mielen päällä? Kurkotan vähän kaulaani, eivät ne minua huomaa täältä verhojen takaa.
-  Tiedätkö minkä niminen on henkioppaani? kysyy nainen.
Mies puistelee päätään hämmentyneenä.
-  Hän on Timotheus. Mies nyökkää tietävän oloisena, miettien kuin arvoitusta. Pariskunta kääntyy kannoillaan ja suunta kadun yli, avaa naapuritalon portin oven ja pujahtaa sisään.
Kun katson uudelleen naapurin pihaan, ketään ei näy missään. On aivan hiljaista. Lunta tipahtelee verkkaan puista, tuulenhenki sattuu oksistoon. Linnut hyppelevät oksalta toiselle ja lintulaudalle vuoron perään. Orava vilistää aidalla.
   Hetkeen en ole varma, näinkö sen mitä näin. Sitten avaan pädini ja koputtelen esiin sen kummallisen sanan merkityksen, mikä se olikaan, henkiopas? Ja mitä  tarkoittaa ja mistä on peräisin nimi Timotheus?  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti