perjantai 24. helmikuuta 2017

Ystävyys

                                                  Ystävyyden lajit

Kaikenkarvaista ystävyyttä! Kerran minullakin oli ystäviä. Kaipaan heitä, jokaista. Ehkä siksi kulutan aikaani seuraamalla muitten elämää, muistelemalla, napisemalla itsekseni kaikesta. Ja sitä paitsi, Kulkuri koira valitsi minut! Kateellinen olen, jopa omalle eletylle elämälleni. Eniten sille.

Ystävyyksien lajitelma
1. Lojaali ystävä. Tämä on se joka päätti olla sinun puolellasi ja tekee niin. Ei tunkeile, on silti vierellä. Elää omaa elämäänsä. Osaa pitää suunsa supussa.
2. Lapsuuden tai nuoruuden ystävä. Hänet elämä lahjoitti sinulle jo nuorena. Jos olitte fiksut, osasitte pitää kiinni. Tietää mihin kaikkeen voit ryhtyä. Mutta haluaa pitää sinut silti elämässään.
3. Kirjaystävä. Tämän ystävän kanssa voin jakaa tärkeimmän harrastukseni kirjallisuuden. Mutta myös taiteen, teatterin, elokuvan, merkillisen projektin joka lähtee tyhjästä, mutta jatkuu vuosia. Musiikin, spontaanin seikkailunhalun. Mitä kulman takana on? Kuin lapsina, katsotte vain toisianne silmiin ja lähdette siitä paikasta selvittämään. Ystävä jonka löysit kirjallisuudesta tai muu ystävä jonka itse loit.

4. Samaa sukua. Voi olla ainoa maailmassa joka jakaa saman kieroutuneen huumorintajun tai filosofoi saman teorian tai tykkää sinusta koska tykkää sinusta.
5. Tähtiystävä. Hänet toi kohtalo tiellesi kummallisissa paikoissa, etukäteen ilmoittamatta. Lapsuuden riippusillalla, Kuopion torilla, Egyptin pyramideilla, Turussa liikennevaloissa, Tammelan puistotiellä. Mikään ei pidä kiinni, mutta jokin yhdistää. 

6. Ystäväsi yli rajojen. Naapurin koira, pikkulinnut pihallasi, lapsuuden elikot, delfiinit meressä. Pihapuu, kataja, tervaleppä, kuusi. Keltaruusu. Kotimeri. 
Iltatähti. Suojaava taivas. Vihreä, vaalenpunainen missä vain näetkin. Lempivaate, jonka pidät risaksi.
Poisnukkuneet jotka kuitenkin ovat läsnä muistoissasi, jossakin. 

Ja kaksoisliekit, nuo aikojen alusta yhteenkuuluneet, jotka kyllä aina tunnistavat toisensa ensi katseesta. Niin minäkin tein. Vaikka elämä sitten meidät erotti, kuulumme yhteen aina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti