sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Babylon Cafeteria


                         Antin ja Irman hääreissu kahvilaan



              Hieno rouva turkulaisen Babylon Cafeterian seinällä. Aitoa ja eksoottista.

Irma ja Antti päättivät juhlistaa hääpäiväänsä pienellä retkellä. Kuin sattuman kaupalla löytyi vuoden alkupuolella avattu Babylon Cafeteria Turusta. Kuin sattuman kaupalla niin ikään tapasivat kauan sitten toisistaan eroon joutuneet Irma ja Antti taannoin Kahvila Babylonissa kotikaupungissaan.
Ennen kuin pienelle visiitille Babylon Cafeteriaan päädyttiin, puivat Irma ja Antti nuorena eroon päättynyttä suhdettaan. Itkettiin ja naurettiin, vatvomisesta lopun uupuneina vihdoin nukahdettiin.

Salamarakkaus nuorella iällä ja päätä pahkaa naimisiin. Kahden vuoden ajan leiskuivat kaikenlaiset tuntemukset, kunnes eräänä päivänä itsepäiset, intoilevat, helposti kuohahtelevat ja vapaudenhaluiset rakastavaiset vain muitta mutkitta säntäsivät eri teille. He eivät sitä huomanneet, mutta kumpikin oli jo löytänyt kodin toisissaan. Sydän joka kaipasi löysi puolikkaansa. Onni oli siinä. Maailma odotti.  Ja niin he läksivät varhain syyskesän aamuna usvan leijuessa vielä maisemassa kumpikin omille teilleen. Antti uuteen työhön maailman ääriin ja Irma matkusti junalla kohti tuntematonta. Junamatkahan on matkojen äiti ja samalla matka omaan itseen. Mitään avioeroa kumpikaan ei tullut edes ajatelleeksi pistää toimeksi.

 

 Navigaattori opasti toisensa uudelleen löytäneet löytöretkeilijät kohti päämäärää. Babylon Cafeteria on nyt aivan nurkan takana. Auto vain parkkiin ja reipas kävely syyskauniissa säässä. Vähän jännittää!



Cafeterian henkilökunta oli ystävällistä ja antoi luvan ottaa valokuvia. Ilman kuvia ei tällaisen paikan tunnelmaan pääsisi käsiksi. Itämaista tunnelmaa on ikuistettuna Cafeterian seinän maalauksissa.



Tuhannen ja yhden yön tarinat heräävät henkiin. Tuntuu vähän siltä kuin palattaisiin nuorina yhdessä innolla luettujen Mika Waltarin kirjojen maailmaan. Aina ei tarvitse matkustaa kauas löytääkseen jotakin uutta ja mielenkiintoista.



Musiikin lumoa.



Taidokasta käsityötä.



Eksoottisen näköisiä kapistuksia.



Auringonkukkaloisto on tämän kesän hitti.




Cafeterian yhteyteen rakennettu erillinen ulkoterassi odottelee asiakkaita.

  
                                           
                                                   
                                                    Itämaista kauneutta.



Sisällekin mahtuu istumaan.



Irma ja Antti tutkivat Babylon Cafen ruokalistaa. Antin annoksessa oli naudanlihashaurmaa riisillä.



Irma puolestaan päätti maistella kanashaurmaa ja  salaattia.


  

Eri vaitoehtoja löytyy ruokalistalta.



Kolaa ja fantaa sekä vettä ruokajuomaksi.




 Borma ja baklava maistuvat kahvin kanssa.




Miehiä töissä Rusthollinrinteessä aivan Babylon Cafeterian läheistöllä.

Päivän päätteeksi ajettiin leffateatteriin. Dominic Cooken ohjaama ja Ian McEwanin käsikirjoittama ja hänen kirjaansa perustuva "Rannalla" -elokuva herkkine häämatkakuvauksineen sai tunteet pintaan, herätti kauniin musiikkinsakin viettelemänä paljon ajatuksia ja kuin ihmeenä tai sattuman oikkuna kokivat hääreissuun lähteneet sen miten heidän tarinansa niin läheltä liippasi elokuvan nuorenparin kohtaloa. Juuri tänään. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti