Blogiarkisto

tiistai 11. joulukuuta 2018

Pähkinänsärkijä

                             Kaksoset trendisettereinä


Kaksoset astuvat sisälle Kahvila Babyloniin kuin toiseen kotiinsa. Ihmettelevät kun sisällä on paljon lapsia. Mitäs kouluvaari Antti tekee?
Kaksoset hiipivät hiljaa lukunurkkaukseen ja näkevät koululaisryhmän keskittyneenä kuuntelemassa kouluvaari Anttia, joka kertoo lapsille tarinaa Pähkinänsärkijästä.
- Pikku Maria saa sadussa sedältään nuken näköisen Pähkinänsärkijän, joka on todellisuudessa noiduttu serkun poika, selittää Antti koululaisille.
Maria kykenee vilpittömyydessään herättämään Pähkinänsärkijän eloon ja niinpäs sadussa joudutaan suoranaiseen sotaan Hiirikuninkaan ja Pähkinänsärkijän välillä.  Hiirikuningas on todennäköisesti sadun noituuden takana.
   Pähkinänsärkijän tapahtumat vyöryvät huimaavaa vauhtia mielikuvituksen lennolla vähääkään välittämättä arkielämän tosiasioista.




  Antti lopettaa tarinointiaan. Tarkkaavaisina kunnelleet kaksoset huomaavat, että sadun aikana taustalla hiljaa kuulunut musiikkikappale jää soimaan.
- Tuo on Pähkinäntälkijättä. Tanttitaan! hihkuvat kaksoset.


   Kaksoset tanssivat täysin musiikin vieminä. Koululaiset tuijottavat kaksosia, jotka pyörivät välillä oikeaan ja välillä väärään suuntaan ja miten tahtovat täydellä antaumuksella. Yleisö tömistelee ja taputtaa. Kaksoset kumartavat kuninkaalliseen tyyliin ja taputtavat itsekin itselleen.
  - Eikö oltukin hyviä. Me on ollaan opittu tanttimaan paletitta, kertovat tanssin jälkeen omille teilleen hiippailevat kaksoset. He löytävät kahvilan vintiltä salaperäisestä laatikosta suuren määrän ihmeellisiä ja kimaltavia joulukoristeita. Toinen kaksosista valitsee valtavan ison välkehtivän punaisen ja toinen yhtä ison kullan värisen pallon. Kaksoset hiipivät alakertaan, pukeutuvat ulkovaatteisiin ja lähtevät koristepalloja käsissään pidellen ulos.
- Nämä pitää laittaa kuuteen! Kaksoset ovat älynneet että ei ole vielä joulu eikä ole vielä kuustakaan, joten he laittavat pallot katajaan. Antti ja lapset tuijottavat kaksosten otteita kahvilan ikkunasta ja kaikkia naurattaa tohkeissaan olevat velmut.
  Kaksoset tuijottavat kuvajaisiaan kiiltelevistä joulupalloista ja kumartavat katajalle hyvästiksi ja huomattuaan yleisön kahvilan ikkunassa myös heille ja pujahtavat iloisesti rupatellen aidan raosta kotiinsa kahvilan naapuriin.

Susanna Pihlaja

Uusi trendi on syntynyt ja kohta kaikki naapuritkin koristelevat ulkokuusiaan ja muita pihalla olevia joulupuitaan kaunein isoin joulukoristein.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti