sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Bridget Jones

                  Sinkkuvuosi. Bridget Jones tahtoo sen oikean.


Kahvila Babylonin keittiöstä leijailee paistuvien joulutorttujen tuoksua. Paistuneet tortut uunista ottanut Antti kuulee portaikosta kolinaa. Naapurin eukko siellä pudistelee vaatteistaan lunta.
- Mennään tuonne rappusille, niin sisälle ei tule niin paljon lunta.  Antti ja naapuri harjaavat vaatteet lumesta ja eukko tömistää vielä töppösiään.
-  Nyt kun olemme kahdestaan, niin katsotaanko tällainen sinkkufilmi? eukko ehdottaa  Olen tällaisesta tyylisuuntauksesta kuullut, mutta en ole katsonut tai lukenut, enkä tiedä näistä oikein mitään.

Kumpaankohan leffan tarjokkaista Bridget päätyy? Välillä katsojat  kallistuvat toisen välillä toisen urhon puolelle. Eihän jouluisessa lumisateessa voi syntyä kuin romanttisia ratkaisuja.
Antti ja naapuri lähtevät yhtä aikaa. Ulkona lumisateessa pyrähtelee talitiaisia ja pari punatulkkuakin. Molemmat joululeffafriikit hakevat linnuille vähän jyviä ja talipalloja.
- Kyllä linnut nyt tykkäävät. Otetaanko vielä selfiet täällä lumisateessa? Niin tehdään.
Omiin suuntiinsa vievät askeleet painuvat juuri sataneeseen lumeen, mutta kohta uusi lumi peittää kengänjäljet näkymättömiin. Antti jää hetkeksi katselemaan taakseen jälkiään lumessa, stalkkari Kahvila Babylonin toisesta kerroksesta vastapäisestä talosta katselee alas kadulle omia askeleitaan. Lumeen peittyvät jäljet tuovat Antin mieleen vilaukselta nuoruuden muistot, hetken hän ihmettelee mistä muistot putkahtavat. Sinne ne peittyvät kuin jäljet lumivaipan alle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti