maanantai 18. joulukuuta 2017

Love actually

                             Tuutin täydeltä joulurakkautta

Parivaljakko, Antti ja hänen salaperäinen ystävättärensä, istuu taas kuin tatit katsomassa Kahvila Babylonissa uutta joulutarinaa. Tällä kertaa samalla hinnalla saa montakin stooria. Mutta sitä he eivät vielä tiedä...Joulukuu on somasti raivaantunut kaikelta muulta tärkeältä tekemiseltä. Mutta sitä he eivät toisilleen sano vahingossakaan, sattumalta vaan norkoilevat samaan aikaan kahvilaan. Kello kuudeksi. 

Love actually tarjoaa sen mitä jouluna pitää olla, koko tupa täynnä rakkautta, ristiin rastiin ja kaikenlaista. Kaikkien pitää saada se kenet elämäänsä todella haluaa ja jos joku jää palapelissä ilman, hänellä riittänee resursseja uusiin yrityksiin, jos on sattunut lipsahtamaan joululeffassa kielletylle alueelle. Ei se nyt niin vakavaa ole, jos joku huti lemmenleikeissä tulisikin.  Mutta sääli toisaalta, kyllä joulujaosta pitäisi kaikille riittää. Kiltti pitää ihmisen olla, että joulurakkaus kukoistaa.
- Mikäs pariskunta on eniten mieleesi? kysäisee salaperäinen ystävätär.
- Vähän on visainen kysymys. Britannian pääministeri ja sihteeripullukka vaikuttavat kovin hyvin toimeentulevilta, vaikka jostakin syystä pääministeri heivasi tytön pois työstään. Tuli kuitenkin katumapäälle, vastaili Antti.
- Minä taas pidän tuosta englantilaismiehestä, joka lähti myttyyn mennyttä romanssia ja vähän jouluakin pakoon Ranskaan kirjoittelemaan uutta romaania. Sielläkin vastaan tuli pirtsakka portugalilainen taloudenhoitaja. Vaikka toinen puhui englantia ja toinen portugalia eikä yhteistä kieltä ei ollut, niin hepä vain ymmärsivät toisiaan, lasketteli puolestaan salaperäinen ystävätär.
Elokuva vilisee erilaisia hahmoja ja tapahtumia, välillä henkilöiden tiet risteävät kuten lentokentällä ja joulujuhlissa. 
Suosikkihahmot elokuvassa? Antin suosikki oli rakkaudessaan vilpitön pikkupoika, naapurin eukon taas rokkivaari, joka puhelee pokkana totuuksia vaikka suorassa tv-lähetyksessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti