lauantai 9. joulukuuta 2017

Napapiirin pikajuna

Juolumielellä junaan - hypätäänkö?


Tänään on se suuri joulujunamatka. Talvisia maisemia junan ikkunoista seurasivat poika ja hiippalakkipäinen tyttö. Väliasemalla junaa odotteli sinisiin tamineisiin pukeutunut poika. Konduktööri saatteli matkalaisen muiden lasten luokse. Juna puksutti kohti jouluista pikkukaupungia idyllisine puutaloineen, siellä lapset tapaisivat  joulupukin. Heillä oli salaisia lahjatoiveita kullakin. Pienellä syrjäisellä pysäkillä junaan nousi vielä pieni ujo poika. Konduktööri saatteli pojan junaan. Hämillän oleva poika istuu yksinään junan penkillä. Joulujuna puksuttaa savupiippu sauhuten ja elävä joulumusiikki kaikuen matkaansa. 


Nuoret nousevat junasta Kalarannan seisakkeella ja kävelevät kaikki neljä joulupukin opastamina Kahvila Babyloniin. Myös pieni ujo, yksinään kyyhöttänyt poika lähtee heidän mukaansa.
Joulumuori tarjoilee vielä talvisesta ulkoilmasta viluisille lapsille lämmintä kaakaota, herkullisia voileipiä ja pipareita niin paljon kuin he vain syödä jaksoivat. Katselunurkassa on pyörähtämässä juuri käyntiin elokuva Napapiirin pikajuna, hämmästyvät lapset.
Elokuva tempaisee katselijat mukaansa niin tiiviisti, että he ovat vähällä myöhästyä kotiin palaavasta junasta. Paluumatkallaan junassa istuessaan joku lapsista löytää taskustaan kulkusen ja kilistyttää sitä. Ihme kumma muidenkin lasten taskuista löytyy heleä-ääniset kulkuset, jotka tuovat tunnelmaa kotimatkaan.
Vielä kotona seikkailijat ihmettelevät. Olimmeko oikeasti joulujunassa? Tapasimmeko oikeasti joulupukin? Vai oliko kaikki vain unta tai mielikuvituksen tuotetta. Vielä on aikaa jouluaattoon. Toteutuvatko lasten joululahjatoiveet? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti