maanantai 11. joulukuuta 2017

Onnelin ja Annelin talvi

                                    Tytöt unelmatalossaanTalvinen Loviisa pääsee oikeuksiinsa elokuvassa Onnelin ja Annelin talvi. Tytöillä on pienen kadun varrella oma sininen puutatalo. Siinä asuvat toistensa parhaat ystävät Onneli ja Anneli jokaisen pikkutytön unelmaa. Tytöt hoitavat taloa esimerkillisesti ja kaikki päivän askareet sujuvat ongelmitta.  
Sinisen talon lumisesta pihaportista pujahtaa sisälle pieni sininen leikkiauton kokoinen auto ja sen pikkuruinen kuljettaja kyselee tytöiltä asuuko talossa Rouva Ruusupuu.
-  Rouva Ruusupuu on matkoilla, mutta tulee varmastikin vielä ennen joulua, toteavat tytöt.
Pikkuruinen vieras pöräyttää autonsa käyntiin ja suunnistaa eteenpäin. Aura-auton kuljettaja tönäisee pikkuruisen auton lumipenkalle. Sinisen auton kuljettaja kertoo Onnelille ja Annelille, että he ovat Vaaksanheimoja. Autossa on isän lisäksi äiti, vauva ja lapsi.
- Voitte tulla meille asumaan siksi aikaa kun autoa korjataan. Auto on korjaamolla ja siinä menee muutama päivä, tytöt lohduttelevat Vaaksanheimoja. Jostakin kumman syystä huoltoaseman pitäjän vaimo haluaa tulla tekemään perusteellisen joulusiivouksen ennestään siistissä ja hyvässä järjestyksessä olevassa talossa.


Sinisen talon sinisessä nukketalossa oli sopivasti tilaa koko Vaaksanheimon perheelle. Vaikka he ovat turvassa, niin vaara vaanii pikkuväkeä. Miten kaikesta uhkaavasta selvitään ja onko onko Rouva Ruusupuulla sormensa pelissä?
Onnelin ja Annelin talvi on suomalaista lastenelokuvaa parhaimmillaan. Ohjaustyö on taitavaa. Näyttää ettei tyttöjen tarvitse näytellä, he ovat Onneli ja Anneli, luonnostaan kilttejä ja herttaisia. Onnellinen hohde loistaa heidän talonsa ympärillä. 
Elokuvan loputtua rouva naapuri poistuu Kahvila Babylonista kaksi onnellista tyttöä vanavedessään, Auroora ja Talvikki eli kohdeyleisö on täysin myyty ja suunnittelee talon ostoa ja vielä myöhäiseen iltaan asti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti