torstai 14. joulukuuta 2017

Muumien Joulutarina

                                    Muumit saavat Jenni-tädiltä joulukirjeenAuroora ja Talvikki istahtavat kahvila Babylonin katseluhuoneen upouusille lepotuoleille.
- Oi kun tämä vihreä on pehmeä. Oli kiva, että saatiin varattua nämä kaksi parasta tuolia. Meille on luvassa jotakin hauskaa katsottavaa. Hei! Tuossa on Muumi-filmin joulutarina. Tämä me katotaan!
Muumitarinan tapahtumat vyöryvät leppoisaan tahtiin. On talvi ja muumit poikkeuksellisesti jalkeilla. Normaalistihan muumit nukkuvat talviunta eivätkä siten vietä jouluakaan.
(Sisältää juonipaljastuksia, koska koulutytöt lörpöttelevät niin paljon.) Välillä vertaillaan erivärisiä ja metallinhohtoisia kynsilakkoja ja supatetaan kenestä sinä päivänä tykätään kaikista eniten. Yksi hoopo  (Aurooran mielestä) poika tykkää Auroorasta, Talvikki miettii että jos se ees joskus puhuisi hänelle. Tasan eivät mene nallekarkit, Auroora on niin kaunis kiiltävine tummine hiuksineen, vihloo Talvikin mielessä kateuden sekainen tunne. Mutta ystävyys voittaa aina närän, ja yhdessä jaettu muumien joulutarina.
Muumipappa laskee kilpaa mäkeä posteljoonin kanssa. Kumpikin väittää voittaneensa.
- Mitä varten sinä oikein tulitkaan, kysäisee Muumipappa posteljoonilta.
- Tässä olisi tämä kirje. Onko sinulla nyt aikaa ottaa se vastaan, posteljooni kysäisee mäenlaskukisan maalissa.
Kirje avataan muumitalossa. Jenni-täti on lähettänyt sen ja kutsuu kaikki muumit kylään suureen taloonsa metsän keskelle.
Ihme kumma. Vierailua välttääkseen Muumipappa yrittää keksiä kaikenlaisia verukkeita. Lopulta matkaan lähteen koko väki. Matkalla vastaan tulee harvinainen lumilohikaarme ja Nipsun tarkka hajuaisti johdattaa matkalaiset lopulta oikeaan osoitteeseen.
Jenni-täti piti muumit jännitysessä. Halonhakkuutta ja siivousta Muumipapalle ja lopulta löydettiin melkoinen joulukuusikin.
- On hauskaa, että muumit pääsivät viettämään hienon joulujuhlan ja Jenni-täti antoi jokaiselle lahjankin, funtsaa Talvikki ääneen. - Mitähän joulupukki tuo meille jouluaattona, Auroora aprikoi jouluisen muumitarinan  tunnelmissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti