tiistai 12. joulukuuta 2017

Joulu Manhattanilla

                                       Susanin jouluihme
Caffila Babylonissa päätetään katsoa joku kahden tunnin leffa joulutunnelmaa luomaan. Parin tunnin päästä on lumisateessa ennusteen mukaan pieni tauko. Sitten mennään lunta luomaan ennen kuin portaat, pihatie,  polut ja jalkakäytävä peittyvät lumeen. Miracle on 34th street (Joulu Manhattanilla) valitaan elokuvaksi, siitä uudempi versio. Aina vain löytyy joka päivälle uutta katsottavaa.
- Laitetaan filmiin englanninkielinen tekstitys, joskus niitten puheesta ei saa tolkkua, ehdottaa kahvilan isäntä joka on sattumoisin poikennut kahvilaansa. Niin tehdään ja samalla vilkuillaan ulos satumaista näkyä, ilta pimenee,  jouluvalot loistavat, lumi leijailee alas. Sinne kinosten alle menee kaikki piiloon, lehtikasat ja laudanpätkät, uhkaa mennä muutakin. Kastelukannut ja auton kumimatot. Lehtiharava panee vastaan kun sitä yrittää tempoa jäätyneestä maasta irti. 
Filmin pikkutyttöä Susania sapettaa kun äiti on kertonut ettei pukkia ole. Tytöllä olisi kuitenkin paljon toivomuksia jouluksi. Joulupukille olisi nyt tilausta siis.
Oikeanhenkinen pukki ilmaantuu tavarataloon, mutta kaikenlaista kommervenkkiä sattuu ennen kuin ollaan päästy jouluun. Toteutuvatko Susanin hartaat joulutoiveet? Auttaako usko pukkiin?
- Liikaa oli amerikkalaisten tingeltangelia ja romantiikka-annostus aika huima. Mutta jotenkin kuitenkin tuli hyvälle mielelle, sanoo kärkäs naapurin eukko vankkana mielipiteenään. New York näyttelee aika usein joulukaupunkia kaikenlaisten joulusattumusten taustalla. 
Jouluiset tuoksut tulvivat ovesta kun Kahvila Babylonin väkeä pukkaa ulos lumenluontitalkoisiin.
- Linnuille ruokaa, linnuille ruokaa! Ovat taas ahmatit syöneet kaiken. Hyvä jos ilmassa pysyvät tintit ja tulkut, närhi ja varis ja orava.  Naapurin kissa, mutta se jahtaa vain hiiriä. Niitä ei enää ole, siis. Mäyräkin tulee pihaan, sitä pitää hieman varoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti