perjantai 15. joulukuuta 2017

Family Stone Perheen jalokivi

                                     Perhepiirissä tapahtuu jouluiseen aikaan

-  Olipa huono juttu Antti, kun et ennättänyt seuraamaan tätä mukaansatempaisevaa jouluelokuvaa, totesi naapurin eukko innosta hihkuen. Katso se nyt kaikessa rauhassa. Käyn keittämässä sillä välin teet ja paistan pari joulutorttua. Selosta minulle sitten mitä siinä sinun mielestäsi tapahtuu. Antti ryhtyy toimeen sen tien.
-  Tuossa sitä on valkoinen omakotitalo lumihangen keskellä jossakin Amerikassa. Sitten pihaan kurvaa englantilaisvalmisteinen Range Rover maasturi ja kaksi kaverusta lätkäisee auton takaluukun kuuluvasti kiinni. Kohta samaan pihaan kurvaa Saabi, valmistettu Ruotsissa ja lopuksi kartano-Volvo. Aika amerikkalaista, vaikka autot eivät olekaan, selostaa Antti.
Väkeä tuppaa sisälle taloon enemmän ja vähemmän niin, että kaikille ei riitä suuressa talossa omaa huonetta yöksi. Niinpä yksi naisista lähtee vähän suutuspäissään hotelliin yöksi, se Saabilla saapunut.
Mitähän kaikkea ihmettä tässä elokuvassa muuta tapahtuukaan. Paljon puhutaan ja vähän tapellaankin, siis pari miestä keskenään. Toisen naamaan jää haava ja toisella on laastari silmäkulmassa.
Siskolikka pitää kutsua apuihin. Mutta siinä sitten käy vähän kehnosti. Sulhasehdokas ihastuukin tähän siskolikkaan. Siitä se tappeluskin tuli.
Amerikassa kun ollaan, niin elokuvassa edetään amerikkalaisella vauhdilla. Väärinkäsityksiäkin sattuu, mutta ne selvitetään ja pyydellään lopulta anteeksi. Murhetta on myös.
Sitten oli se perheen jalokivi, elikkä vanha timanttisormus. Sekin joutui väärään sormeen eikä lähtenyt irti. Mihin se lopulta päätyi, jää vähän arvoitukseksi. Pikkutyttö noukki arvokkaan perintösormuksen lattialta ja pani omaan sormeensa.
Elokuvassa on kovasti tunnettuja, kuuluisia ja hyviä sekä kauniita ja komeita näyttelijöitä ja näyttelijättäriä.
Viimeisessä pätkässä on sitten jo tullut kuvaan mukaan jokunen vauvakin. Niin, se Saabi ajetaan keulasta ja perästä romuksi, mutta Amerikassa tehdään aina niin. Autot kun ovat siellä halpoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti