perjantai 8. joulukuuta 2017

Elf - tarina tontusta

                                            Elf - tontun matka        


Kahvila Babylonin katseluhuoneeseen pyrähtää koululaisten iltapäiväryhmäläisiä kouluvaari Antin johdolla. Kaikki mahtuvat paikoilleen, kun vähän sovitellaan. Elokuva pyörähtää käyntiin ja lapset odottavat tulevaa. Mikä onkaan tuo Elf, ei kai tuollaista tonttua ole olemassakaan, vai onko?
Olipa kerran orpolapsi, joka ryömi vauvana joulupukin lahjasäkkiin ja päätyi pohjoisnavalle joulupukin pajalle tonttuoppiin. Vihreänuttuinen Buddy tottuu erottumaan muista tontuista, koska on muita paljon kookkaampi. Varttuneempana hän saakin tietää olevansa ihminen ja hän lähtee siitä paikasta etsimään isäänsä New Yorkiin.
Ihmistonttua yritetään opettaa suurkaupungin tavoille, mutta se ei oikein onnistu: Buddy säilyttää sitkeästi tonttumielensä.
- Varo, varo, huutavat lapset, kun joulutontun veli, Mike ja Buddy-tonttu joutuvat lumipalloja heittelevien kiusaajien ahdistelemiksi. Mutta Buddy ja Mike tekevätkin yhdessä vastaiskun ja kiusaajat joutuvat lähtemään karkuun. Lapsia naurattaa.
Lähtiessä kaikilla on hyvä mieli joulusadusta. Tuolit kolisevat ja lapset nousevat innokkaasti ylös. Olisipa jo lunta, niin tehtäisiin lumiukkoja. Vaikka lunta ei olekaan, niin lapset jäävät kahvila Babylonin pihaan katselemaan lintuja. 
- Toi on varmaan punatulkku! - Ei voi olla, kun on noin iso, eikä ole kunnolla punainen, lintuasiantuntijat väittelevät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti