torstai 28. joulukuuta 2017

Lumiukko ja the Holiday

Lumiukko ja the Holiday kahvilakatselussa joulunpyhinä


Maailman kaunein punanuttu, irlanninsetteri Jedi tassuttaa Kahvila Babyloniin uuden ystävänsä kylän komeimman parturin kanssa. Parturin vaimo on päässyt ensi kertaa kävelylle kylänluudan koiran ja miehensä kanssa. Kahvilassa Jeppu suuntaa oitin katseluhuoneeseen ja parturikomistus selaa elokuvakirjaston DVD-hyllyä. Näyttää sitten Jepulle Lumiukkoa:
- Tämäkö?  Vastauksena kysymykseen setteri asettuu kuvaruudun eteen katseluasemiin. Kun säveltet kaikuvat pitkin taloa, kahvilan väki hipsii vähitellen seuraamaan Lumiukon ja pienen pojan ystävystymistä ja jouluseikkailua.
Joulun tuoksut leijuvat ilmassa, piparkakkuja ja kahvia, paljon suklaata, riisipuuroa, kanelia. Pieni hetki joka toistuu joka joulu, kaikki haluavat imeä ihmeellistä musiikkia ja mielikuvitusseikkailua itseensä, tehdä pojan kanssa yhdessä lumiukon, kulkea avaruudessa ja nähdä joulupukin. Palata kotiin.
Jeppu katsoo uskollisesti koko tarinan loppuun ja lähtee sitten tiehensä. Kaikki katsovat ikkunasta punanutun menoa ja kuinka iso koira työntää portin auki ja menee menojaan. Hei sitten.
Parturi asettautuu nuorikkonsa kanssa vielä vihreisiin nojatuoleihin, nyt syödään riisipuuroa. Vaimo saa mantelin. Kahvilan isäntä näyttää myhäilevän. Hän laittaa romanttisen komedian pyörimään.
The Holiday -elokuvassa rakkaudessa pettyneet naiset vaihtavat kotia, manteretta, törmäilevät  toistensa elämään. Löytävät jotakin uutta.
Myös parturi ja hänen vaimonsa poistuvat leffan katsomisen luomissa jälkitunnelmissa talviselle pihalle, katsovat toisiaan kauniisti. Jatkavat sitten matkaa jouluvalaistujen puutalojen katuja kierrellen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti