keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Jaska Jokusen joulu

Talvikki tulee taloon Tenavien joulu kainalossaanAuroora-tyttönen kumppaneineen ihastui niin ikihyväksi kahvilan miljöössä kaikkeen vanhaan ja mieltä kiehtovaan katseltuaan ystävänsä kanssa Babylonissa Onnelin ja Annelin talvi -elokuvaa, että hän toi kahvilaan just eikä melkein kello kuudeksi ystävänsä Talvikin. Tytöillä oli kainalossaan Tenavien joulu. Ripustettuaan talvikamppeensa naulakkoon, flikat ottavat kopasta villasukat ja askaroivat ne näpsäkästi jalkaansa, toinen valikoi vihreän keltaiset toinen punaiset kimaltavat. Sitten he halusivat jotain hyvää kahvilan puolelta. Suklaajuomaa! Ja isot rinkelit.  - Viipurin rinkeleitä ovat, tuumaa kouluvaari Antti joka tuntee kaikki lapset. Onhan niillä vaareja nykyään, mutta vaarit on usein matkojen takana. Moni lapsi on adoptoinut koulun iltapäiväkerhosta tutun Antin vaarikseen. Antti tuo höyryävät kupit kahvilan katseluhuoneeseen, mutta rinkelit ovat ja pysyvät tyttöjen käsissä. Antti ojentaa vain jouluiset servetit. Olkaa hyvät arvon neidit, Antti esittää hienoa vanhaa herraa. No hyvä, filmin pätkä voi alkaa.


Tytöt valikoivat näpsäkästi itse laitteelta Tenavien joulusta osan joka kertoo Jaska Jokusen joulusta. Näin tytöt selostivat Antille innoissaan mitä tarinassa tapahtui, Antilla nimittäin silmät vähän lupsuttivat katseluelämyksen aikana:
- Jaska Jokunen haki apua Tellulta. Hän ehdotti, että sopivaa terapiaa on ohjata joulunäytelmä. Ohjaajankyvyt eivät kuitenkaan loistaneet. Jaska Jokunen sai uuden tärkeän tehtävän: hanki meille hyvä joulukuusi, selitti Talvikki.
- Jaska Jokusen valitsema piskuinen neulasiaan tiputteleva joulukuusi ei ollut muiden lasten mieleen. Ihme kumma sopivasti koristellen ja paljon vaivaa nähden lapset taikoivat lopulta Jaska Jokusen kuusesta oivallisen oikeanhenkisen joulukuusen, intoutui Auroora selostamaan.
-  Näytelmän sorvaaminenkin unohtui joulun tunnelmaa hakiessa ja joulukuusta koristellessa. Jokaisessa sopivassa välissä koko porukka hoilasi joululauluja sen minkä kitusistaan sai kuuluville, jatkoi Auroora.  - Ja musisoivat ja tanssivat. Eli sen pituinen se joulujuttu, selvitti Talvikki tohkeissaan kouluvaari Antille, joka taisi siis välillä vähän torkahtaakin joululaulujen säveliin. Tai torkahtikin, mutta ei se haitannut.2 kommenttia: